kosciuszkoGodło PolskiZespół Szkół Nr 1

im. Tadeusza Kościuszki w Krasnymstawie

ul. Zamkowa 1, 22-300 Krasnystaw

tel/fax: (82) 576 37 55

e-mail: sekretariat@zsnr1-kosciuszko.pl

Wykaz podręczników 4 tzef rok szkolny 2020/21

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (4 Tz)

PRZEDMIOT

TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO

RELIGIA

ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant

JĘZYK POLSKI

 „Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor „Przeszłość to dziś”, kl. 3

Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor

JĘZYK ANGIELSKI

Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing, Rozszerzenie: informacja we wrześniu

JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY

Cooking, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Haylay Wydawnictwo: Express Publishing,

JĘZYK NIEMIECKI

Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN

MATEMATYKA

Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo: OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO

BIOLOGIA

Biologia 2 - zakres rozszerzony Autor: Dawid Kaczmarek, Monika Zaleska- Szczygieł Wydawnictwo OPERON Biologia 3 - zakres rozszerzony wydawnictwo OPERON

HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO

Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo: NOWA ERA

ZASADY ŻYWIENIA

Zasady żywienia cz. 1 i 2 Autor: D. Czerwińska Wydawnictwo: WSiP

ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ

Organizacja produkcji gastronomicznej Autorzy: B.Bliska, H Górska-Warsewiecz, B Sawicla  Wydawnictwo: Wsip/Rea

USŁUGI GASTRONOMICZNE

Usługi gastronomiczne. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych Autorzy: R. Szajna, D. Ławniczak Wydawnictwo WSiP Autor: A. Kmiołek

PLANOWANIE ŻYWIENIA I PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ – ZAJĄCIA PRAKTYCZNE

Pracownia organizacji żywienia Autorzy: J. Duda, S. Krzywda Wydawnictwo WSiP

OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTRONOMII – ZAJĘCIA PRAKTYCZNE

Obsługa klientów w gastronomii. Kwalifikacja T.15. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług Autorzy: R. Szajna, D. Ławniczak Wydawnictwo WSiP

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK EKONOMISTA (4 TE)

PRZEDMIOT

TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO

RELIGIA

ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant

JĘZYK POLSKI

 „Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor „Przeszłość to dziś”, k. 3 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor

JĘZYK ANGIELSKI

Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing, Rozszerzenie : informacja we wrześniu

JĘZYK NIEMIECKI

Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN

MATEMATYKA

Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO

HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO

Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo NOWA ERA

RACHUNKOWOŚĆ FINANSOWA

Informacja we wrześniu

JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY

Business English, Autorzy: John Taylor, Jeff Zeter Wydawnictwo Express Publishing,

BIURO RACHUNKOWE

BIURO RACHUNKOWE Autor: BOŻENA PADUREK Wydawnictwo Padurek

WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE

Informacja we wrześniu

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH (4 TF)

PRZEDMIOT

TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO

RELIGIA

ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant

JĘZYK POLSKI

 „Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor  „Przeszłość to dziś”, k. 3 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor

JĘZYK ANGIELSKI

Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing,

JĘZYK NIEMIECKI

Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN

MATEMATYKA

Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO

HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO

Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo NOWA ERA

JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY

Beauty Salon, Autorzy: Jenny Dooley, Virginia Evans Wydawnictwo  Express Publishing

WIZUALIZACJA WIZERUNKU

Informacja we wrześniu

DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej Autor: Jacek Musiałkiewicz , Wydawnictwo Ekonomik

WIZUALIZACJA WE FRYZJERSTWIE

Informacja we wrześniu